Friday 25 January 2013

vanilia por!!!!!!!!! - Jelenlegi ára: 1 Ft


Mi is jut eszembe a vaníliáról? Hogy nagyon drága. A vaníliának azért olyan csillagászati az ára, mert a világ legmunkaigényesebb fűszere. Dióhéjban: Amikor elültetik, azt követően csak eleve 3 év múlva kezd el teremni. Minden egyes virágot kézileg poroznak be, ez pedig csak a nap bizonyos órájában lehetséges. Amikor (természetesen szintén kézzel, egyesével) leszedik az akkor még zöld színű babhüvelyeket, először forró vízben blansírozzák, majd 48 órára gyapjúkendőkbe bugyolálják. Ezt követi az a kb. 6 hetes napon való szárítási szakasz, ami alatt a babhüvely az eredeti mérete mintegy 20%-ra csökken és kialakul a jellegzetes aromája. A feldolgozási folyamat végén következik a minőség-ellenőrzés – most jön a legjobb, figyelem: profi vaníliaszagolók biztosítják, hogy nehogy egy-egy csomagba rossz vanília kerüljön. Foglalkozása: vaníliaszagoló. Tulajdonképpen ugyanúgy használható, mint a vaníliás cukor, csak aromásabb és cukor nélküli. Picit csípős az íze de természetesen ez nem jelentkezik a sütés után: )
Nem telik el nap, hogy ne találkoznánk az ízével. A sütemények, fagylaltok, puding, csokoládé és egyes likőrök, koktélok egyszerűen elképzelhetetlenek lennének nélküle.
Fontos tudni, hogy míg a vanília aroma mesterségesen előállított íz, addig a vaníliakivonat, por természetes, a növényből ill. fából előállított ízesítő.
EuroVanillin Plus EXPERT a neve, 26 kg-os csomagolásban érkezik, én mérem ki és csomagolom bele fóliába vagy akár müanyag dobozba. Nem cukros, nem édes!  Nézzétek meg az értékeléseimet. Minden termékre garanciát adok hogy azt kapod amit veszel. Összahasonlításképpen egy zacskó vaniliás cukor 10 gr-egyszer elhasználod. Nálam egy csomag is 10 gr-de 1 évig is elég, mert egy minimális csipetnyit kell csak használni belőle!  Kevesebb kell belőle minha megsóznál egy fél szelet kenyeret. Szavatossági ideje: 2015. 05. 28.
fizethetsz étkezési jeggyel is! Postázok is!



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-01-29 08:17
. vanilia por!!!!!!!!! - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 comments:

Post a Comment