Monday 24 September 2012

Kaukázusi kefir gomba-1adag 2.5dl tejhez - Jelenlegi ára: 750 Ft


Kaukázusi kefírgomba--1adag 2. 5dl tejhez-Ritka
Kakázusi kefirgomba
(más néven: tejalapú kefirgomba,
kefir grains, Tibetan mushroom, milkkefir, yogurt plant, yogurt mushroom, yogurt fungus, snow lotus [angol]
kephir [arab],
kin-oko, tane-oko [japán],
Tibetanischer Pilz, Milchkefir [német],
kewra, talai [India],
mudu kekiya [Srí-Lanka-i],
maconi [grúz]
matsoun, matzoon, mazoum, matsoni [örmény],
vö: kaelder, kaeldermaelk, filbunke [Skandinávia])
A kefirmagok megnövekedve karfiolra hasonlítanak.
A kaukázusi kefirgomba-tenyészet tejsavbaktériumok (pálcikák a képen) és élesztőgombák (sárga-kerek a képen) szimbiotikus együttélése.
A kefir a Kaukázusban ősidők óta ismert, főleg juh- vagy kecsketejből savanyított, sűrűn folyó, habzó, nem túl savanyú szagú és ízű, tejsavas és gyenge szeszes erjedésű termék. (Nálunk ma inkább tehéntejből készítik. ) Előállításához beszáradt alvadékrögöket, ún. kefirmagokat használnak, ezeket a felforralt (pasztőrözött) tejbe keverik. A szoba hőmérsékleten tartott, kevergetett tejben a kefirmag mikroorganizmusai gyorsan elszaporodnak. Ezek közül a különféle tejsavbaktériumok a tejcukrot tejsavvá alakítják, az egyes élesztőfajok pedig a tejsavbaktériumok által invertált tejcukrot nagyobb mennyiségű szén-dioxidra és kisebb mennyiségű alkoholra bontják. A keleti népek így készült jellegzetes itala kellemesen savanykás, a szénsavtól üdítő, tejfölhöz hasonló állományú termék.
Néha adnak hozzá hórózsát (Rhododendron caucasicum; alpine tea, snow rose), amely antioxidáns gyógynövény.
Elkészítése:
A kefirgombát egy porcelán-, üveg- vagy műanyag edénybe kell helyezni (de soha nem vas, vagy fémedénybe). A kb. 1kiskanálnyi  nagyságú gombára 1/4 liter felforralt és 20 fokra lehűtött tejet kell önteni. (A tejet a bőrétől meg kell tisztítani! ) Az edényt légmentesen le kell zárni! A tejet hagyjuk állni 18-20 fokon, sötét helyen (szekrényben) 12, 18, 24, 30, 36, de legfeljebb 38 óráig (48 óra után - ha friss tejet nem kap - a kefirgomba szétbomlik, elromlik). Az erjesztési időtől függően lesz a kefir különböző mértékben kövér, és eszerint különböző hatása van.
A kefirt kiöntés előtt jól fel kell rázni, és tésztaszűrőn átszűrni (ne fémedénybe)! A szűrőben visszamaradt gombákat azonnal fel kell önteni tejjel. A kefirrel úgy kell bánni, mint a friss hússal, mert éppoly romlékony. Csak a friss tejet szabad felhasználni, savanyított, aludt tejet nem. A gombákat soha nem szabad tej nélkül tartani, mert elpusztulnak (éhen halnak). Legalább hetente egyszer a gombákat és az edényt langyos vízben át kell mosni!
Figyelmeztetés:
A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik. Akkor meg lehet osztani, és egy részét tovább lehet adni. Adjon belőle barátainak és ismerőseinek!
A kefirt naponta kell fogyasztani! Leginkább vacsoraidőben (önálló ételként is). Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozók állapotát. Az anyatejet is pótolja. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább egy litert kell inni!
A kefir nemcsak gyógyszer, hanem élelmiszer is. Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.
Hűtőszekrényben 2 hétig vízben, zárt edényben eltartható!
...
Egy másik alkalmazás szerint:
A gomba fehér színű, először 5x4 mm, majd a növekedési idő végén 40x50 mm átmérőjű lesz.
Kb1kiskanálnyi  gombát öntsünk le 2, 5 dl szoba hőmérsékletű tejel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.
A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag szűrőn keresztül, melynek lyukazata nem nagyobb 2-3 mm-nél. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.
Ha a gombát nem tisztítjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2x kell fogyasztani (egyszerre is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.
1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
Megjegyzés (súlyos betegség esetén, de anélkül is ajánlott): a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.
A szervezet reagálása az aludttejre:
az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különöse erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért nem javasolt az aludttejet reggel, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni az aludttej ivását.
Egyes betegeknél, akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.
Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. Az aludttejet használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alkalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.
Ne felejtsük, hogy a gombát gondozni kell! Ugyanúgy kell bánni vele, mint egy kis élőlénnyel. Óvjuk a gombát!
 
 
1000ft feletti vásárlásnál vállalok KIZÁRÓLAG, személyes átadást, Csepelen, Fehérvári úton-esetenként Boráros téren. --erről licit előtt egyeztessünk.
Kizárólag csak ajánlott küldeményre vállalok felelősséget, ezt tudom igazolni, hogy feladtam-elsőbbségi  megkülönböztetésre nem, mert a posta sem vállal felelősséget, hogy másnapra odaér.
Az esetek 90%ban nincs gond, de azért leírom, ne én legyek a hibás, ha másnapra nem ér oda.. -postán érdeklődni lehet ez ügyben-ők mondták.: )



Jelenlegi ára: 750 Ft

Az aukció vége: 2012-10-08 12:43
. Kaukázusi kefir gomba-1adag 2.5dl tejhez - Jelenlegi ára: 750 Ft

0 comments:

Post a Comment